Du behöver
- 1 kg räkor med skal ca 300 g skalade
- 1 st purjolök
- 150 g champinjoner
- 1 msk smör
- 150 g grön sparris
- 4 prt kokt ris
Äggstanning:
3 st ägg
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 dl riven ost
1 dl dill
salt och peppar
Ugn: 200°
Gör så här
Skala räkorna. Skölj och skiva purjolöken. Ansa och skiva svampen. Fräs purjolök och svamp i en stekpanna med smör.
Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Skär sparrisen i bitar och koka dem i 2 minuter.
Lägg kokt ris i botten på en smord ugnsform. Lägg på purjolöksfräs, sparris och räkor och blanda det lätt med riset.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ost, dill, salt och peppar, och häll i formen. Peta med en gaffel så att äggstanningen rinner ner i formen. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter. Täck formen med folie om den börjar bli mörk.