Du behöver
- 150 g pepparsalami
- 1 st gul lök
- 1 msk smör
- 175 g champinjoner
- 500 g tortellini t ex med basilika och ost
- 2.5 dl mellangrädde
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl riven ost
- salt och peppar
- 1 st röd spetspaprika
Servera med:
salami
sallad
oliver
Ugn: 225°
Gör så här
Skär salamin i mindre bitar, spara ett par skivor till garnering. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i stekpanna med smör. Skiva svampen och låt den steka med ett par minuter. Blanda i salami och fräs ett par minuter till.
Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av. Blanda tortellini, lök, svamp och salami och lägg i en smord ugnsform.
Koka upp grädde och crème fraiche. Rör i osten och låt den smälta i såsen. Salta och peppra. Häll såsen i formen och blanda om. Kärna ur och strimla paprikan och lägg ovanpå. Gratinera i 15 minuter. Garnera med salami och servera med sallad och oliver.