Du behöver
- 2 st paprikor gul och röd
- 1 st squash
- 1 st rödlök
- 5 st späda morötter
- 400 g färskpotatisar
- 2 msk olivolja
- 600 g laxfilé i fyra bitar
- salt och peppar
- 0.5 st citron spar den andra halvan till mandelpeston
Mandelpesto:
0.5 st citron rivet skal
1 kruka basilika
1 dl sötmandel
1 st vitlöksklyfta
1 dl riven parmesanost
1 dl olivolja
Ugn: 200°
Gör så här
Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skär squashen i grova bitar. Skala och klyfta löken. Skrubba morötterna och dela dem på längden. Tvätta potatisen och skär den i bitar.
Blanda allt med olja, salt och peppar. Lägg över i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Tillaga i ugnen, 20 minuter.
Lägg laxen i långpannan. Salta och peppra och lägg på citronskivor. Tillaga i ugnen i ytterligare 10 minuter.
Mandelpesto: Mixa citronskal, basilikablad, mandel, vitlök, parmesanost och olja. Smaka av med salt och peppar. Klicka peston på grönsaker och fisk eller servera den bredvid.