Du behöver

  • kycklingklubba
  • olivolja
  • salt
  • nymald peppar
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron
  • 2 st tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 st kycklingbuljongtärningar
  • 1 msk oregano torkad
  • 2 st burkar stora vita bönor
  • 1 dl hackad dill
  • 150 g fetaost
  • 1.5 dl svarta oliver
  • oreganoblad ca 1 dl färska

Servera med:

tzatziki se recept
lantbröd

Gör så här

1
Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med olja. Salta och peppra och ställ kycklingen åt sidan.

2
Skala och hacka lök och vitlök. Skölj citronen. Skala av det yttersta gula skalet på citronen med en potatisskalare.

3
Fräs lök och vitlök i en gryta med olja. Tillsätt tomater, vatten, buljongtärningar, oregano och citronskal. Koka upp och lägg i kycklingen. Koka sakta under lock tills kycklingen är genomkokt, ca 40 minuter.

4
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Tillsätt bönor och dill till grytan och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

5
Strö över smulad ost, oliver och oreganoblad. Servera med tzatziki och bröd.