Du behöver

  • rödkål ca 500 g
  • 1 st rödlök
  • 2 dl fikon torkade strimlade
  • 2 msk nötolja
  • 2 msk crèma di balsamico
  • flingsalt nymald peppar
  • 4 st fikon färska
  • 0.75 dl hasselnötter grovhackade

Toast:

6 skiva skinka rökt
4 skiva danskt rågbröd
4 skiva getost ca 200 g
4 tsk flytande honung

Ugn: 250° grill

Gör så här

1
Finstrimla kålen med osthyvel. Skala och skiva löken. Blanda kål, lök, torkade fikon, olja och crèma di balsamico. Salta och peppra.

2
Toast: Fördela skinkan på brödskivorna och lägg på osten. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera i övre delen av ugnen, ca 5 minuter. Ringla honung över den varma osten. Dela varje bröd på diagonalen. Lägg toasten på salladen tillsammans med klyftade färska fikon. Strö över nötter.