Du behöver

  • 2 dl korngryn hela
  • rödbetor ca 500 g
  • 1.5 msk rapsolja
  • flingsalt nymald peppar
  • sidfläsk ca 200 g rökt
  • 1 st rödlök
  • 1 st huvud frisésallad
  • 2 msk crèma di balsamico
  • 2.5 msk rapsolja
  • 140 g ädelost kvibille
  • 1 dl valnötter grovhackade

Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka korngrynen enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av överblivet kokvatten och låt korngrynen ånga av.

2
Borsta rödbetorna rena och skär dem i klyftor. Lägg rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper och blanda dem med 1 1/2 msk olja, salt och peppar. Rosta rödbetorna mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 25 minuter.

3
Strimla fläsket och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och skiva löken tunt. Blanda korngryn och lök.

4
Lägg upp salladsblad, korngryn och rödbetor på ett fat. Ringla över crèma di balsamico och olja. Salta och pepprar. Strö över fläsk, smulad ost och nötter.