Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg 250 g
Fyllning:
100 g färskost
1 dl parmesanost riven
2 msk hackad persilja
2 msk pekannötter hackade
salt peppar
Pensla med:
1 st ägg
Garnera med:
sesamfrön
Servera till:
mousserande vin
Ugn: 200°
Gör så här
1
Rulla ut smördegen på papperet.
2
Fyllning: Blanda färskost, parmesanost, persilja, pekannötter till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
3
Bred fyllningen i ett tunt lager på smördegsplattan. Rulla ihop från båda långsidorna, så att de båda rullarna möts i mitten.
4
Skär rullen i 1 cm tjocka skivor. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg. Garnera med sesamfrön.
5
Grädda mitt i ugnen tills de får fin färg, ca 15 minuter. Låt kallna på bakgaller.