Du behöver

  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten 37-gradigt
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 6 dl glutenfri mjölblandning Semper mix

Fyllning:

1 st rödlök
olivolja + 1 msk
8 st körsbärstomater
färsk timjan och rosmarin
flingsalt

Ugn: 225°

Gör så här

1

Fyllning: Skala, dela och skiva löken och fräs den mjuk i en stekpanna med 1 msk olja. Låt svalna. Dela tomaterna.

2

Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten, fiberhusk och olja, och vispa till en slät smet. Låt det stå och svälla i 10 minuter.

3

Tillsätt salt och mjölmix och arbeta degen väl med maskin, 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt, 20 minuter.

4

Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper och platta ut degen till en platta som är ca 30×20 cm. Gör små fördjupningar med tummen i degen.

5

Lägg i tomaterna i hålen och strö över den stekta löken och färska örter. Ringla över 1msk olja och strö över lite salt.

6

Grädda focaccian mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera gärna focaccian nygräddad i bitar.