Fläskpannkaka med muscovadostekta äppelklyftor

En uppskattad husmansrätt vi aldrig tröttnar på! Knaperstekt fläsk gör pannkakssmeten gott sällskap i långpannan. Servera med lingon och stekta äppelklyftor.

4–6 portioner

Du behöver

  • 400 g rimmat sidfläsk
  • 4 stora ägg
  • 8 dl mjölk, 3 %
  • ½ tsk salt
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl havrekli eller pofiber

Stekta äppelklyftor:

2–3 äpplen
2 msk smör
2 msk ljust muscovadosocker

Servera med:

lingon eller rårörda lingon

Ugn: 225º

Gör så här

1
Tärna fläsket och stek det i en stekpanna i sitt eget fett så att det får fin färg. Häll bort fettet och lägg fläsket i en form, ca 20×30 cm, med bakplåtspapper i botten.
2
Vispa ihop ägg, hälften av mjölken, salt, mjöl och havrekli till en slät och klimpfri smet. Späd med resten av mjölken.
3
Häll smeten över fläsket i långpannan. Tillaga i nedre delen av ugnen, 20–30 minuter.
4
Stekta äppelklyftor: Kärna ur och klyfta äpplena och stek dem på båda sidor i en stekpanna med smör. Strö över muscovadosockret under stekningen.
5
Skär pannkakan i bitar. Lägg på äppelklyftorna. Servera med tinade lingon eller rårörda lingon.
Scroll to Top