Du behöver
- 500 g butternut-squash
 - 1 msk rapsolja
 - 1.25 dl ricotta italiensk färskost
 - 1.25 dl parmesanost riven
 - 1 st äggula
 - 1 tsk citronskal bara det gula
 - salt
 - 2.5 dl vetemjöl
 - smör till stekning
 
Salviasmör:
                                                              50 g smör
                                                              2 msk olivolja
                                                              15 st salviablad
                                                              1 msk balsamvinäger 
Garnera med:
                                                                salviablad
                                                                parmesanost 
Ugn: 200°
Gör så här
1
                Skala och kärna ur butternutsquashen och skär den i små tärningar. Blanda dem med olja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen tills de är mjuka, 20–25 minuter. Mosa till en puré.
            
2
                Blanda pumpapuré, ricotta, parmesanost, äggula, citronskal och salt. Sikta i hälften av mjölet och arbeta in det i purén. Knåda försiktigt in resten av mjölet i degen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar.
            
3
                Rulla ut bitarna till fingertjocka längder och skär längderna i 2,5 cm långa bitar. Tryck till bitarna med en gaffel.
            
4
                Salviasmör: Stek gnocchin gyllene på båda sidor i omgångar i en stekpanna med smör. Smält smör och olja i en ren stekpanna. Lägg i salviabladen och låt dem bli frasiga men inte brända. Ta upp salvian. Vispa i vinäger i smöret och häll över gnocchin. Toppa med salviabladen och parmesanost.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






