Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2.25 dl rapsolja
  • 250 g morötter
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kanel

Frosting:

250 g färskost
50 g smör rumsvarmt
2 dl florsocker
2 msk pressad citronsaft
tunna morotsskivor

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Vispa ihop ägg och socker. Rör i olja och skalade och finrivna morötter. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör ner i smeten. Rör om tills det är välblandat.

2
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter. Låt kallna.

3
Frosting: Vispa ihop färskost och rumsvarmt smör till en jämn smet. Vispa i florsocker och citronsaft. Bred frostingen över kakan. ­Garnera med snurrade morotsskivor.