Du behöver
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 2.25 dl rapsolja
- 250 g morötter
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk kanel
Frosting:
250 g färskost
50 g smör rumsvarmt
2 dl florsocker
2 msk pressad citronsaft
tunna morotsskivor
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Vispa ihop ägg och socker. Rör i olja och skalade och finrivna morötter. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör ner i smeten. Rör om tills det är välblandat.
2
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter. Låt kallna.
3
Frosting: Vispa ihop färskost och rumsvarmt smör till en jämn smet. Vispa i florsocker och citronsaft. Bred frostingen över kakan. Garnera med snurrade morotsskivor.