Du behöver

  • 2 st lax portionsbitar
  • 1 st purjolök
  • 0.5 st palsternacka
  • 50 g rotselleri
  • 150 g färsk spenat
  • 1 st vitlöksklyfta
  • muskotnöt riven
  • salt peppar
  • 1.5 dl grönsaksbuljong av tärning

Marinad:

1 st lime pressad saft
1 msk rapsolja
1 msk dijonsenap

Servera med:

potatis eller fullkornspasta

Ugn: 200°

Gör så här

1
Marinad: Blanda limesaft, olja, senap, salt och peppar. Lägg laxen i marinaden och låt dra 1–2 timmar i kylen.

2
Ansa purjolöken och skär i 1 cm tjocka skivor. Skala och tärna palsternacka och rotselleri.

3
Blanda purjolök, palsternacka, rotselleri spenat och pressad vitlök i en ugnsform. Salta och peppra och riv över några riv muskotnöt. Lägg laxen ovanpå med skinnsidan upp.

4
Häll på resten av marinaden och buljong över grönsakerna och tillaga i ugnen tills fisken är klar, 25–30 minuter. Servera med kokt potatis eller pasta.