Du behöver
- 2 st lax portionsbitar
- 1 st purjolök
- 0.5 st palsternacka
- 50 g rotselleri
- 150 g färsk spenat
- 1 st vitlöksklyfta
- muskotnöt riven
- salt peppar
- 1.5 dl grönsaksbuljong av tärning
Marinad:
1 st lime pressad saft
1 msk rapsolja
1 msk dijonsenap
Servera med:
potatis eller fullkornspasta
Ugn: 200°
Gör så här
1
Marinad: Blanda limesaft, olja, senap, salt och peppar. Lägg laxen i marinaden och låt dra 1–2 timmar i kylen.
2
Ansa purjolöken och skär i 1 cm tjocka skivor. Skala och tärna palsternacka och rotselleri.
3
Blanda purjolök, palsternacka, rotselleri spenat och pressad vitlök i en ugnsform. Salta och peppra och riv över några riv muskotnöt. Lägg laxen ovanpå med skinnsidan upp.
4
Häll på resten av marinaden och buljong över grönsakerna och tillaga i ugnen tills fisken är klar, 25–30 minuter. Servera med kokt potatis eller pasta.