Du behöver

  • 200 g rotselleri
  • 1 st potatis
  • 1 st morot
  • 0.5 st gul lök
  • 5 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 2 dl mjölk
  • 0.25 st citron
  • 0.5 st persilja knippa
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt peppar

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skala selleri, potatis och skär i stora tärningar. Skala och strimla moroten fint. Skala och hacka löken. Koka potatis, selleri och lök i buljongen tills de är mjuka, 30 minuter. Mixa soppan slät.

2
Tillsätt mjölk och smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar. Lägg i morotsstrimlorna och låt dem bli varma i soppan.

3
Blanda hackad persilja, hackad vitlök och olja, och smaka av med salt och peppar. Servera till soppan tillsammans med bröd.