Du behöver
- 200 g rotselleri
 - 1 st potatis
 - 1 st morot
 - 0.5 st gul lök
 - 5 dl grönsaksbuljong av tärning
 - 2 dl mjölk
 - 0.25 st citron
 - 0.5 st persilja knippa
 - 1 st vitlöksklyfta
 - 1 msk olivolja
 - salt peppar
 
Servera med:
bröd
Gör så här
1
                Skala selleri, potatis och skär i stora tärningar. Skala och strimla moroten fint. Skala och hacka löken. Koka potatis, selleri och lök i buljongen tills de är mjuka, 30 minuter. Mixa soppan slät.
            
2
                Tillsätt mjölk och smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar. Lägg i morotsstrimlorna och låt dem bli varma i soppan.
            
3
                Blanda hackad persilja, hackad vitlök och olja, och smaka av med salt och peppar. Servera till soppan tillsammans med bröd.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






