Du behöver
- 200 g rotselleri
- 1 st potatis
- 1 st morot
- 0.5 st gul lök
- 5 dl grönsaksbuljong av tärning
- 2 dl mjölk
- 0.25 st citron
- 0.5 st persilja knippa
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- salt peppar
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Skala selleri, potatis och skär i stora tärningar. Skala och strimla moroten fint. Skala och hacka löken. Koka potatis, selleri och lök i buljongen tills de är mjuka, 30 minuter. Mixa soppan slät.
2
Tillsätt mjölk och smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar. Lägg i morotsstrimlorna och låt dem bli varma i soppan.
3
Blanda hackad persilja, hackad vitlök och olja, och smaka av med salt och peppar. Servera till soppan tillsammans med bröd.