Du behöver
- 200 g grönkål
- 150 g svartkål
- 1 st päron
- 0.5 st granatäpple
- 1 st apelsin
- 150 g fetaost
- 1 dl hasselnötter skalade
Dressing:
1 msk pressad citronsaft
1 msk honung
2 msk olivolja
salt peppar
Gör så här
1
Skölj kålen. Skär bort den grova stjälken och strimla kålen fint.
2
Kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Dela granatäpplet och skaka ur kärnorna. Skala apelsinen med kniv så allt det vita kommer bort. Skär apelsinen i skinnfria klyftor.
3
Lägg upp kål, päron och apelsin på ett fat. Smula över fetaost och strö över granatäppelkärnor.
4
Rosta nötterna i torr stekpanna och strö dem över salladen.
5
Dressing: Vispa ihop citronsaft, honung, olja, salt och peppar, och ringla över salladen.