Du behöver

  • 200 g grönkål
  • 150 g svartkål
  • 1 st päron
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st apelsin
  • 150 g fetaost
  • 1 dl hasselnötter skalade

Dressing:

1 msk pressad citronsaft
1 msk honung
2 msk olivolja
salt peppar

Gör så här

1
Skölj kålen. Skär bort den grova stjälken och strimla kålen fint.

2
Kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Dela granatäpplet och skaka ur kärnorna. Skala apelsinen med kniv så allt det vita kommer bort. Skär apelsinen i skinnfria klyftor.

3
Lägg upp kål, päron och apelsin på ett fat. Smula över fetaost och strö över granatäppelkärnor.

4
Rosta nötterna i torr stekpanna och strö dem över salladen.

5
Dressing: Vispa ihop citronsaft, honung, olja, salt och peppar, och ringla över salladen.