Du behöver

  • 1 st kyckling ca 1,4 kg
  • 2 l vatten
  • 1 st purjolök
  • 1 st morot
  • 1 msk salt
  • 10 st vitpepparkorn
  • 1 st gul lök
  • 1 st äpple
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk curry
  • 4 dl buljong från kycklingkoket
  • 1.5 msk ingefära riven färsk
  • 2 msk pressad limesaft eller citronsaft
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl matlagningsgrädde eller kokosmjölk

Garnera med:

koriander eller persilja

Servera med:

morötter och purjolök stekta
ris
soja

Gör så här

1
Lägg kycklingen i en gryta och tillsätt vattnet. Koka upp och skumma väl. Tillsätt purjolök och morot i ­bitar, salt och pepparkorn och koka tills kycklingen är klar, ca 1 timme. Ta upp kycklingen och rensa köttet från skinn och ben . Sila buljongen och använd den till ­såsen.

2
Skala och hacka ­löken. Riv äpplet. Fräs lök och äpple i en kastrull med olja ett par ­minuter. Tillsätt curry och fräs lite till. Späd med kycklingbuljong. Tillsätt ingefära, ­limesaft och socker och koka i 4–5 minuter.

3
Rör ut majsstärkelse i grädden och red av ­såsen. Lägg i kycklingköttet och koka ihop ett par minuter under omrörning.

4
Häll upp i en skål och lägg eventuellt på stekta morötter och purjolök. Garnera med koriander och servera med ris och soja.