Du behöver

  • 0.5 st butternut-squash ca 650 g
  • 2 st palsternackor
  • 2 st morötter
  • 4 st potatis av fast sort
  • 0.5 st purjolök
  • 5 dl äppeljuice
  • 0.5 st chilifrukt röd spansk
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 msk citrontimjan eller timjan
  • salt peppar
  • 1 msk majsstärkelse +
  • 1 msk vatten
  • 1 st röd paprika
  • 1 st svarta bönor 380 g

Garnera med:

citrontimjan eller timjan

Servera med:

citrontimjan eller timjan
bröd

Gör så här

1
Kärna ur butternutsquashen och skär den i 2 cm breda skivor. Skala skivorna med kniv och skär i tärningar. Skala och skär palsternacka, morötter och potatis i stora bitar. Ansa, snitta, skölj och skär purjolöken i grova skivor.

2
Koka upp äppeljuicen i en gryta. Tillsätt butternutsquash, palsternacka, morötter, potatis och purjolök, och koka upp. Låt sjuda tills allt är mjukt, ca 20 minuter.

3
Kärna ur och hacka chilin och tillsätt till grytan tillsammans med ingefära och citrontimjan. Smaka av med salt och peppar.

4
Red av grytan med majsstärkelse utrört i kallt vatten. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj av bönorna och låt rinna av i en sil. Vänd ner paprika och bönor i grytan och låt allt bli riktigt varmt. Garnera med citrontimjan och servera med bröd.