Du behöver
- 0.5 st butternut-squash ca 650 g
- 2 st palsternackor
- 2 st morötter
- 4 st potatis av fast sort
- 0.5 st purjolök
- 5 dl äppeljuice
- 0.5 st chilifrukt röd spansk
- 1 msk ingefära riven
- 1 msk citrontimjan eller timjan
- salt peppar
- 1 msk majsstärkelse +
- 1 msk vatten
- 1 st röd paprika
- 1 st svarta bönor 380 g
Garnera med:
citrontimjan eller timjan
Servera med:
citrontimjan eller timjan
bröd
Gör så här
1
Kärna ur butternutsquashen och skär den i 2 cm breda skivor. Skala skivorna med kniv och skär i tärningar. Skala och skär palsternacka, morötter och potatis i stora bitar. Ansa, snitta, skölj och skär purjolöken i grova skivor.
2
Koka upp äppeljuicen i en gryta. Tillsätt butternutsquash, palsternacka, morötter, potatis och purjolök, och koka upp. Låt sjuda tills allt är mjukt, ca 20 minuter.
3
Kärna ur och hacka chilin och tillsätt till grytan tillsammans med ingefära och citrontimjan. Smaka av med salt och peppar.
4
Red av grytan med majsstärkelse utrört i kallt vatten. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj av bönorna och låt rinna av i en sil. Vänd ner paprika och bönor i grytan och låt allt bli riktigt varmt. Garnera med citrontimjan och servera med bröd.