Du behöver
- 0.5 st butternut-squash ca 650 g
 - 2 st palsternackor
 - 2 st morötter
 - 4 st potatis av fast sort
 - 0.5 st purjolök
 - 5 dl äppeljuice
 - 0.5 st chilifrukt röd spansk
 - 1 msk ingefära riven
 - 1 msk citrontimjan eller timjan
 - salt peppar
 - 1 msk majsstärkelse +
 - 1 msk vatten
 - 1 st röd paprika
 - 1 st svarta bönor 380 g
 
Garnera med:
citrontimjan eller timjan
Servera med:
                                                                citrontimjan                       eller timjan
                                                                bröd
                                    
Gör så här
1
                Kärna ur butternutsquashen och skär den i 2 cm breda skivor. Skala skivorna med kniv och skär i tärningar. Skala och skär palsternacka, morötter och potatis i stora bitar. Ansa, snitta, skölj och skär purjolöken i grova skivor.
            
2
                Koka upp äppeljuicen i en gryta. Tillsätt butternutsquash, palsternacka, morötter, potatis och purjolök, och koka upp. Låt sjuda tills allt är mjukt, ca 20 minuter.
            
3
                Kärna ur och hacka chilin och tillsätt till grytan tillsammans med ingefära och citrontimjan. Smaka av med salt och peppar.
            
4
                Red av grytan med majsstärkelse utrört i kallt vatten. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj av bönorna och låt rinna av i en sil. Vänd ner paprika och bönor i grytan och låt allt bli riktigt varmt. Garnera med citrontimjan och servera med bröd.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






