Du behöver

  • 1 st pizzadeg sats

Topping:

2 dl crème fraîche
2 tsk flytande honung
2 dl prästost riven lagrad
250 g grön sparris
4 msk olivolja
nymald peppar flingsalt
rucola

Gör så här

1
Gör pizzadegen enligt grundreceptet.

2
Topping: Blanda crème fraiche, honung och ost. Bryt av och kasta den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Skiva sparrisen tunt på längden.

3
Lägg bakstenen på grillgallret och lägg på locket. Stenen måste bli riktigt het innan degen läggs på.

4
Kavla ut degen till pizzor. Bred ostkrämen på pizzorna och fördela sparrisen över. Droppa på olja. Dra några varv med pepparkvarnen och salta lätt.

5
Lägg över pizzan på bakstenen. Pizzan måste bakas direkt för att fyllningen inte ska blöta upp degen.

6
Grilla pizzan under lock tills den är frasig och genombakad, ca 8 minuter. Strö på rucola.