Du behöver

  • 250 g fläskfilé
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk färsk timjan
  • salt peppar

Nötig sallad:

50 g späda salladsblad
2 msk dill
0.5 dl vattenkrasse
2 msk salta jordnötter
0.5 dl hackad persilja

Paprikavinägrett:

0.5 st röd paprika
0.5 st paprika gul
1 tsk senap
2 tsk pressad citronsaft
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja

Servera med:

500 g delikatesspotatis

Ugn: 200°

Gör så här

1
Putsa köttet och pensla det med olja. Bryn köttet runt om i stekpanna med olja. Krydda med timjan, salt och peppar. Stek klart i ugnen, ca 10 minuter. Köttet är klart när innertemperaturen är 65–70°.

2
Paprikavinägrett: Lägg paprikahalvorna med den kupade sidan upp på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen, 10 minuter. Ta bort skinnet och strimla paprikorna. Vispa ihop senap, citronsaft, pressad vitlök, och olja, och vänd i paprikastrimlorna.

3
Nötig sallad: Lägg salladen på ett fat och blanda den med dill och krasse. Ringla över paprikavinägretten. Strö över jordnötter och persilja.

4
Skiva köttet. Servera med sallad och kokt potatis.