Du behöver
- smör till formarna
- 100 g nässlor förvällda
- 2 st ägg
- 1 tsk majsstärkelse Maizena
- 2 dl crème fraîche
- 2 tsk färsk timjan
- salt peppar
- 1 dl grädde
- 1 st ägg
Pepparrotskräm:
1 dl crème fraîche
1 msk riven pepparrot
salt peppar
Garnera med:
100 g kallrökt lax
gräslöksblommor eller skivad gräslök
pepparrot
Servera med:
sallad gärna krispissallad
Ugn: 150°
Gör så här
1
Smöra 4 små ugnsfasta formar, ca 1 1/2 dl, med rikligt med smör.
2
Krama ur de förvällda nässlorna och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa. Tillsätt ägg, majsstärkelse, crème fraiche, timjan, salt och peppar och kör till en jämn smet och fördela i formarna.
3
Vispa samman grädde och ägg och fördela i formarna. Rör om lite lätt med en tesked, men akta så att inte smöret försvinner från formens kant. Det behövs för att timbalen ska lossna. Grädda på näst nedersta falsen i ugnen tills timbalerna stelnat, ca 30 minuter. Låt kallna.
4
Pepparrotskräm: Vispa crème fraichen tjock och smaksätt med pepparrot, salt och peppar.
5
Vid servering: Stjälp upp timbalerna på tallrikar och garnera med strimlad lax, gräslöksblommor och riven pepparrot. Servera med krispissallad.