Du behöver
- 500 g champinjoner
- 3 skiva fullkornsbröd eller 1 1
- 2 st ägg
- 1 st lök liten gul
- 0.5 st persilja knippa
- 0.5 tsk mejram torkad
- 1.5 tsk salt
- peppar
- 2 msk smör eller margarin
Ris i tomatsås:
2 portioner:
1 dl fullkornsris
1 st lök liten gul
1 st vitlöksklyfta
1 tsk rapsolja smör- och
400 g krossade tomater
0.25 tsk oregano
salt peppar
Servera med:
råkost
Gör så här
1
Ansa och finhacka svampen och stek den i en torr stekpanna. Häll bort vätskan.
2
Smula brödet. Vispa upp äggen. Tillsätt brödet till äggen, och låt det svälla i 5 minuter.
3
Skala och hacka löken. Hacka persiljan. Tillsätt svamp, lök och persilja till brödblandningen. Krydda med mejram, salt och peppar. Blanda till en fast färs och forma 12 biffar. Stek biffarna i en stekpanna med smör.
4
Ris i tomatsås: Koka riset. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med smör- och rapsolja. Tillsätt krossade tomater, oregano, salt och peppar, och koka i 5 minuter. Smaka av såsen och blanda i riset. Servera med råkost.