4 portioner

Du behöver

  • 3 dl rågflingor
  • 2 msk sesamfrö
  • ¼ tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • 2 krm salt
  • 6 torkade aprikoser
  • 1 msk sirap
  • 3 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 25 g smör
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 msk solrosfrön

Servera med:

skivad banan
mjölk

Ugn: 175°

Gör så här

1
Blanda rågflingor, sesamfrö, bakpulver, kanel, salt och hackade aprikoser i en skål.
2
Blanda i sirap, mjölk och ägg och häll smeten i en smord ugnsfast form, 15×20 cm. Klicka på smör och strö över pumpakärnor och solrosfrö.
3
Tillaga i ugnen, 30 minuter. Servera med skivad banan och mjölk.