Du behöver

  • 325 g färska rödbetor
  • 50 g rödbetor inlagda
  • 1 st äpple syrligt
  • 1 st potatis kokt kall
  • 1 st lök liten gul
  • 0.5 dl saltgurka hackad
  • 0.5 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 1.5 msk riven pepparrot
  • flingsalt

Garnera med:

äggklyfta

Gör så här

1
Borsta rödbetorna rena. Behåll rotspets och en del av blasten så behåller de färgen bättre. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Spola dem i kallt vatten och tryck av skalet. Låt kallna. Skär rödbetorna i små tärningar.

2
Skär inlagda rödbetor, äpple, potatis, lök och gurka i små tärningar och blanda i en bunke tillsammans med de kokta rödbetstärningarna.

3
Rör ihop gräddfil, majonnäs och pepparrot och blanda med allt det hackade. Smaka av med salt. Låt smakerna mogna i kylen. Lägg upp och garnera med äggklyftor vid servering.