Du behöver
- 325 g färska rödbetor
- 50 g rödbetor inlagda
- 1 st äpple syrligt
- 1 st potatis kokt kall
- 1 st lök liten gul
- 0.5 dl saltgurka hackad
- 0.5 dl gräddfil
- 2 msk majonnäs
- 1.5 msk riven pepparrot
- flingsalt
Garnera med:
äggklyfta
Gör så här
1
Borsta rödbetorna rena. Behåll rotspets och en del av blasten så behåller de färgen bättre. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Spola dem i kallt vatten och tryck av skalet. Låt kallna. Skär rödbetorna i små tärningar.
2
Skär inlagda rödbetor, äpple, potatis, lök och gurka i små tärningar och blanda i en bunke tillsammans med de kokta rödbetstärningarna.
3
Rör ihop gräddfil, majonnäs och pepparrot och blanda med allt det hackade. Smaka av med salt. Låt smakerna mogna i kylen. Lägg upp och garnera med äggklyftor vid servering.