Du behöver

  • 6 st paprikor stora

Fyllning:

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
olivolja
4 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl linser röda
2 dl couscous
2 msk olivolja
1 st röd chilifrukt
1 tsk apelsinskal rivet
1 msk ingefära färsk, riven
1.5 dl katrinplommon fintärnade
1 dl hackad mynta
salt och peppar

Olivyoghurt:

2 dl turkisk yoghurt
1 dl svarta oliver hackade
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta pressad
salt och peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Hacka lök och vitlök. Fräs i oljan utan att det tar färg. Häll på vatten och buljongtärning och koka upp. Lägg i linserna och koka dem mjuka under lock, i cirka 8 minuter.

2
Ta från värmen, häll i couscousen, sätt på locket och låt dra i cirka 5 minuter. Häll i olivoljan och rör couscousen fluffig.

3
Kärna ur och hacka chilifrukten. Blanda i chili, apelsinskal, ingefära, katrinplommon och mynta i couscousen. Smaka av med salt.

4
Skär av toppen på paprikorna, som ett lock. Ta bort kärnhusen. Fyll paprikorna och lägg tillbaka locket ovanpå.

5
Ugnsbaka mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

6
Blanda ingredienserna till olivyoghurten och servera till.