Du behöver
- 1 st lök
- 1 st aubergine
- 250 g champinjoner
- 2 tsk flytande margarin
- 1 st vitlöksklyfta
- 400 g köttfärs
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 1 dl tomatpuré
- 1 tsk basilika
- salt och peppar
Sås:
300 g riven ost
3 st ägg
salt och peppar
muskotnöt riven
10 st lasagneplattor 10-12 plattor, 200 g
75 g mozzarella riven
Servera med:
sallad ev fullkornsbröd
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Skär auberginen i tärningar och skiva champinjonerna. Stek löken i margarin i stekpanna.
2
Tillsätt aubergine och champinjoner och fräs på hög värme tills vätskan kokat in. Lägg i köttfärs och pressad vitlök och bryn köttet.
3
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, basilika, salt och peppar och koka i 5 minuter.
4
Sås: Vispa samman riven ost, ägg, salt, peppar och muskotnöt.
5
Lägg ett lager köttfärssås i en smord form. Lägg på lasagneplattor och ostsås. Fortsätt att varva köttfärssås, lasagneplattor och sås tills det är slut.
6
Strö över riven mozzarella och baka i ugn i 25 minuter. Låt gärna lasagnen stå och vila i 5 minuter innan servering. Servera med sallad och ev fullkornsbröd.