Du behöver

  • 1.25 dl jasminris
  • 1 st burk tonfisk i olja
  • 0.5 st mango
  • 0.5 st pepparfrukt röd
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st salladsblad ca 35 g
  • koriander färsk, eventuellt
  • 1 st lime
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Koka riset enligt förpackningen och låt kallna. Ta upp tonfisken och låt den rinna av. Skala mangon och skär fruktköttet i små tärningar.

2
Dela pepparfrukten, skrapa ur kärnorna och hacka den. Skär gurkan i små tärningar.

3
Blanda sköljd och slungad sallad, ris, mango, pepparfrukt och gurka. Lägg tonfisken ovanpå salladen och garnera med koriander. Pressa över saften ur limen och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar.