Du behöver
- 125 g smör eller margarin
 - 3 dl vetemjöl
 - 1 msk mjölk
 - 1 msk strösocker
 
Fyllning:
                                                              3/4–1 l blåbär
                                                              0.5 dl strösocker
                                                              3 msk potatismjöl 
Topping:
                                                              100 g mandelmassa
                                                              100 g smör                       eller margarin
                                                              1 dl strösocker
                                                              1 dl vetemjöl 
Servera med:
vaniljkräm
Ugn: 200º/175º
Gör så här
1
                Hacka snabbt ihop smör, mjöl, mjölk och socker till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Låt formen stå i frysen i 1 timme. Förgrädda pajskalet på 200º i 10 minuter.
            
2
                Fyllning: Blanda blåbär, socker och potatismjöl, och häll i formen.
            
3
                Topping: Riv mandelmassan och skär smöret i tärningar. Blanda mandelmassa, smör, socker och mjöl till en smuldeg. Strö degen över bären och grädda på 175º i 35 minuter. Servera med vaniljkräm.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






