Du behöver
- 125 g smör eller margarin
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk mjölk
- 1 msk strösocker
Fyllning:
3/4–1 l blåbär
0.5 dl strösocker
3 msk potatismjöl
Topping:
100 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
Servera med:
vaniljkräm
Ugn: 200º/175º
Gör så här
1
Hacka snabbt ihop smör, mjöl, mjölk och socker till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Låt formen stå i frysen i 1 timme. Förgrädda pajskalet på 200º i 10 minuter.
2
Fyllning: Blanda blåbär, socker och potatismjöl, och häll i formen.
3
Topping: Riv mandelmassan och skär smöret i tärningar. Blanda mandelmassa, smör, socker och mjöl till en smuldeg. Strö degen över bären och grädda på 175º i 35 minuter. Servera med vaniljkräm.