Du behöver
- 8 st wienerkorv
- 0.5 st hönsbuljongtärning
- 4 st minibaguetter eller 8 korvbröd
Äppeltzatsiki:
2 st äpplen Granny Smith
0.5 st schalottenlök
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk senap
1 msk hackad persilja
salt och peppar
Servera med:
salladsblad
cocktailtomater
Gör så här
1
Lägg wienerkorvarna i en mattermos. Häll i kokande vatten och smula ner buljongtärningen. Sätt på locket.
2
Äppeltzatsiki: Dela, kärna ur och riv äpplena grovt på rivjärn. Skala och riv löken grovt. Blanda äpple och lök med yoghurt, senap och persilja. Smaka av med salt och peppar. Förvaras kallt i plastburk med lock.
3
Servera korvarna i delade minibaguetter eller korvbröd med salladsblad, äppeltzatsiki och cocktailtomater.