Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 200 g champinjoner
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 st röd paprika
  • 1 st paprika gul
  • 1 st lök knippe färsk
  • 2 msk rapsolja

Tomatsalsa:

2 st tomater röda
2 st tomater gula
1 st paprika orange
1 st chilifrukt röd spansk
4 st salladslökar
2 msk rapsolja
1 tsk honung
salt och peppar

Servera med:

2 st halloumi
1 msk rapsolja

Gör så här

1
Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten, 5 minuter. Häll av vattnet och dela den. Dela champinjonerna om de är stora. Dela blomkålshuvudet i buketter. Kärna ur och skär paprikorna i stora bitar. Dela lökarna på längden. Lägg allt i en bunke och vänd runt med olja.

2
Sätt en grillwokpanna över glödande kol och grillwoka grönsakerna i omgångar, ca 5 minuter.

3
Salsa: Dela tomaterna och lägg i mixerskålen med urkärnad paprika, chilifrukt och salladslök. Kör till en slät sås. Smaka av med honung, salt och peppar. Servera salsan till grönsakerna eller annat grillat.

4
Dela haloumin i 1 cm tjocka skivor och pensla med olja. Grilla skivorna, ca 1 minut per sida, och servera till grönsakerna.