Du behöver

  • 2 st röda paprikor
  • 2 dl belugalinser svarta
  • 6 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 10 st marinerade soltorkade tomater
  • 1 msk färsk basilika
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • salt och peppar
  • 2 dl ost riven lagrad

Tomatsås:

2 dl passerade tomater
1 st vitlöksklyfta
0.5 st grönsaksbuljongtärning
salt och peppar

Garnera med:

basilika

Servera med:

rågbröd grovt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Dela och kärna ur paprikorna på längden. Lägg dem i en djup tallrik och mikra under lock i 2 minuter på full effekt. Lägg över paprikorna i en smord ugnsfast form.

2
Koka linserna i en kastrull med grönsaksbuljong, enligt anvisningen på förpackningen. Låt linserna rinna av i en sil och svalna något.

3
Mixa tomaterna med basilika och turkisk yoghurt i en mixer till en slät röra. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner linserna. Fyll paprikahalvorna med linsröran och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

4
Sås: Blanda passerade tomater, skalad riven vitlöksklyfta och buljongtärning i en kastrull och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till paprikorna, tillsammans med grovt rågbröd. Garnera med basilika.