Du behöver

  • 250 g sojakorv
  • 1 kg blomkål färsk
  • 2 dl parmesanost grovriven
  • färsk basilika

Tomatsås:

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
olivolja
2 krm chiliflakes
2 st tomater
1 st grönsaksbuljongtärning
2 tsk basilika torkad
1 dl linser torkade röda
flingsalt

Ugn: 225°

Gör så här

1
1. Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja utan att det tar färg. Låt chilin fräsa med mot slutet. Tillsätt krossade tomater, buljong-tärning och basilika, och koka under lock, ca 20 minuter. Blanda i linserna efter halva koktiden. Smaka av med salt.

2
2. Skär korven i slantar och blanda i såsen mot slutet av koktiden.

3
3. Dela blomkålen i buketter och förväll dem i lättsaltat vatten, tills blomkålen är halvmjuk, 5–10 minuter. Häll av kokvattnet.

4
4. Lägg blomkålen i en smord ugnsfast form och häll tomatsåsen över. Gratinera mitt i ugnen, ca 20 minuter. Strö parmesanost och basilikablad över gratängen.