Du behöver
- 1 st aubergine
- 2 tsk salt
- 2 msk rapsolja
- svartpeppar
- 1 st frp pastasås med basilika 390 g
- 125 g mozzarella riven
Garnera med:
persilja, basilika hackad
Servera med:
rågbröd grovt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Ansa och skär auberginen i drygt 1/2 cm tjocka skivor. Varva aubergin med salt i ett durkslag och låt dem ligga, ca 15 minuter. Spola av skivorna i kallt vatten och torka dem med hushållspapper.
2
Lägg auberginskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olja och krydda med svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen, ca 10 minuter.
3
Varva aubergineskivor och tomatsås i 2 smorda ugnsfasta portionsformar. Strö över riven mozzarella och gratinera högt upp i ugnen, ca 10 minuter. Garnera med hackad persilja eller basilika och servera med grovt rågbröd.