Du behöver

  • 150 g champinjoner
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g bladspenat hel
  • 200 g färskost
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • 100 g lasagneplattor färska
  • salt och peppar

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär svampen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svampen i en stekpanna med olja tills vätskan kokat in. Tillsätt lök och vitlök och fräs ett par minuter.

2
Skölj spenaten och lägg ner i stekpannan. Låt spenaten bli mjuk. Blanda ner färskost, mjölk och ost i fräset. Smaka av med salt och pep-par.

3
Varva svampstuvning och lasagneplattor i en smord ugnsfast form. Börja och sluta med svampstuvning. Grädda i 25 minuter. Servera med sallad.