Du behöver
- 150 g champinjoner
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk rapsolja
- 100 g bladspenat hel
- 200 g färskost
- 2 dl mjölk
- 1 dl riven ost
- 100 g lasagneplattor färska
- salt och peppar
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skär svampen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svampen i en stekpanna med olja tills vätskan kokat in. Tillsätt lök och vitlök och fräs ett par minuter.
2
Skölj spenaten och lägg ner i stekpannan. Låt spenaten bli mjuk. Blanda ner färskost, mjölk och ost i fräset. Smaka av med salt och pep-par.
3
Varva svampstuvning och lasagneplattor i en smord ugnsfast form. Börja och sluta med svampstuvning. Grädda i 25 minuter. Servera med sallad.