Du behöver
- 200 g kidneybönor kokta
- 150 g potatis kokt kall
- 1.5 msk inlagd jalapeño skivad
- 0.5 tsk timjan
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk potatismjöl
- 1 st ägg
- salt och peppar
- 1 msk rapsolja
Salsa:
2 st tomater
0.5 st rödlök
1 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
Servera med:
mathavre kokt
gräddfil
Gör så här
1
Skölj bönorna och mixa dem grovt. Riv potatisen. Hacka jalapeñon. Blanda bönor, potatis, jalapeño, timjan, spiskummin, potatismjöl, ägg, salt och peppar och forma till 4–6 biffar. Stek biffarna gyllenbruna i stekpanna med rapsolja, ett par minuter per sida.
2
Salsa: Tärna tomaterna. Skala och hacka löken. Blanda tomater, lök, olja och vinäger salt och peppar. Servera till biffarna tillsammans med kokt mathavre och gräddfil.