Du behöver

  • 200 g kidneybönor kokta
  • 150 g potatis kokt kall
  • 1.5 msk inlagd jalapeño skivad
  • 0.5 tsk timjan
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • 1 msk rapsolja

Salsa:

2 st tomater
0.5 st rödlök
1 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger

Servera med:

mathavre kokt
gräddfil

Gör så här

1
Skölj bönorna och mixa dem grovt. Riv potatisen. Hacka jalapeñon. Blanda bönor, potatis, jalapeño, timjan, spiskummin, potatismjöl, ägg, salt och peppar och forma till 4–6 biffar. Stek biffarna gyllenbruna i stekpanna med rapsolja, ett par minuter per sida.

2
Salsa: Tärna tomaterna. Skala och hacka löken. Blanda tomater, lök, olja och vinäger salt och peppar. Servera till biffarna tillsammans med kokt mathavre och gräddfil.