Du behöver

  • 1 st förp kokta kikärter 190 g
  • 140 g spagetti
  • 75 g haricots verts
  • 125 g broccoli

Pesto:

35 g mandel
2 msk basilikablad
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 msk vatten
25 g parmesanost
salt och peppar

Servera med:

parmesanost riven

Garnera med:

basilika

Gör så här

1
Spola kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Koka spagettin i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Koka haricots verts och broccoli i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Låt rinna av.

2
Pesto: Skålla och skala mandeln. Mixa mandel, basilika, skalad vitlöksklyfta, olja och vatten till en slät massa. Tillsätt riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.

3
Lägg tillbaka spagettin i grytan och blanda med pesto och kikärter. Servera med haricots verts och broccoli och riven parmesanost och garnera med basilika.