Du behöver
- 400 g kassler
- 1 st rulle kyld smördeg eller 4 plattor fryst smördeg
- 1 st ägg
- 2 msk sesamfrön
Kokspad:
1 dl portvin rött
1 dl vatten
2 msk kalvfond
Inbakning:
Sås:
kokspad se ovan
2 tsk maizena majsstärkelse
svartpeppar
Servera med:
grönsallad blandad
röd paprika
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skär kasslern i ca 1/2 cm tjocka skivor.
2
Kokspad: Koka upp portvin, vatten och fond i en kastrull. Lägg i kasslern och låt sjuda under lock, ca 10 minuter. Ta upp kasslern och låt svalna något. Spara kokspadet till såsen.
3
Rulla ut smördegrullen och dela i 4 rektanglar. Tina smör-degplattorna om du använder dem. Kavla ut degen något. Lägg 2–3 skivor kassler på varje platta. Pensla med uppvispat ägg runt kanterna och vik ihop till paket. Lägg paketet upp och er på en plåt med bakplåtspapper.
4
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitt i ugnen, ca 12 minuter.
5
Sås: Koka upp kokspadet och red av med majsstärkelse ut-rört i kallt vatten. Smaka av med peppar och koka i 3 minuter. Servera med blandad grönsallad och skivad röd paprika.