Du behöver

  • 1 st kålrabbi 250 g
  • 2 st palsternackor 250 g

Svampstuvning:

150 g kantareller eller champinjoner
1.5 msk matfett
1.5 msk vetemjöl
2 dl grädde eller mjölk
0.5 st svampbuljongtärning
1 krm kinesisk soja
salt och peppar

Marinerade linser:

1 dl belugalinser svarta
2 tsk olivolja
1 tsk färsk timjan
1 tsk citronzest
0.5 st paprika orange

Garnera med:

salladsblad
färsk timjan
citronzest

Ugn: 250°

Gör så här

1
Skala och skiva kålrabbi och palsternackor och förväll i lättsaltat vatten, 3 minuter. Låt rinna av i ett durkslag och lägg dem i en smord ugnsfast form.

2
Svampstuvning: Ansa svampen och skär den i bitar. Fräs svampen i en kastrull med matfett, tills vätskan är klar. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt grädde och buljongtärning och rör om och sjud i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Bred stuvningen över rotfrukterna och gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter.

3
Marinerade linser: Koka linserna i lättsaltat vatten, 15–20 minuter. Låt rinna av i en sil. Blanda linser, olja, timjan, citronzest, salt och peppar. Tärna paprikan och blanda med linserna. Garnera med salladsblad, timjan och citronzest.

Portioner
0 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows