Du behöver

  • 0.5 st squash
  • 1 krm salt
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 g kikärter
  • 0.33 dl hasselnötter
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Sås:

1 dl crème fraîche
2 msk ajvar relish

Servera med:

potatis kokt
sallad

Gör så här

1
Riv squashen och salta och låt stå ca 10 minuter. Krama ur vätskan ur squashen och blanda den med hackad lök och pressad vitlök.

2
Mixa kikärterna. Hacka nötterna fint. Rör ihop squash, kikärter, nötter och ägg. Krydda med salt och peppar.

3
Smält smör i en stekpanna och klicka i smeten och stek på medelvärme, ca 4 minuter per sida.

4
Sås: Blanda ihop crème fraiche och ajvar relish och servera till biffarna tillsammans med potatis och sallad.