Du behöver
- 0.5 st squash
- 1 krm salt
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 200 g kikärter
- 0.33 dl hasselnötter
- 1 st ägg
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
Sås:
1 dl crème fraîche
2 msk ajvar relish
Servera med:
potatis kokt
sallad
Gör så här
1
Riv squashen och salta och låt stå ca 10 minuter. Krama ur vätskan ur squashen och blanda den med hackad lök och pressad vitlök.
2
Mixa kikärterna. Hacka nötterna fint. Rör ihop squash, kikärter, nötter och ägg. Krydda med salt och peppar.
3
Smält smör i en stekpanna och klicka i smeten och stek på medelvärme, ca 4 minuter per sida.
4
Sås: Blanda ihop crème fraiche och ajvar relish och servera till biffarna tillsammans med potatis och sallad.