Du behöver

  • 300 g koljafilé eller liknande
  • salt och peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk matfett

Currykräm:

1 st äpple
1 dl färskost naturell
1 msk majonnäs
1 tsk curry
1 tsk pressad citronsaft
salt och peppar
1 msk hackad persilja

Servera med:

kokt potatis
ärter kokta gröna
citronklyftor

Gör så här

1
Skär fisken i långa bitar. Salta och peppra. Vänd fisken först i mjöl, sedan uppvispat ägg och avsluta med ströbröd. Stek fis-ken runt om på medelvärme i en stekpanna med matfett i ca 3 minuter.

2
Currykräm: Skölj, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Blanda äpple, färskost, majonnäs, curry och citronsaft. Smaka av med salt och peppar och rör ner hackad persilja. Servera till fisken tillsammans med kokt potatis, gröna ärter och citronklyf-tor.