Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 g saffran
  • 1 st sockerbit
  • 50 g smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Garnera med:

florsocker
granatäppelkärnor finns i frysdisken

Ugn: 175°

12 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Stöt saffran med en sockerbit i mortel. Smält smöret tillsammans med saffran i en kastrull. Blanda ner smöret i äggsmeten.

2
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i 25–30 minuter. Sikta över florsocker vid servering och garnera med granatäpplekärnor.