Du behöver
- falukorv ca 400 g
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 tsk rapsolja
- 3 st sardellfiléer
- 100 g champinjoner
- 0.5 dl vin torrt vitt
- 1 msk kalvfond
- 500 g krossade tomater
- 1 msk basilika eller 1 tsk torkad basilika
- 1 st lagerblad
- salt peppar
- 2 dl riven ost
Garnera med:
basilika
Servera med:
pasta t ex penne
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skiva korven och lägg den lite omlott i två rader i en ugnsfast form. Skala och hacka lök och vitlök och fräs den mjuk i en gryta med olja. Tillsätt sardellerna och låt dem smälta ihop med löken.
2
Ansa och skiva svampen och låt den fräsa med löken ett par minuter. Späd med vin och tillsätt fond, tomater, basilika, lagerblad och låt det koka ihop till en tjock grönsaksröra. Smaka av med salt och peppar.
3
Bred grönsaksröran över korven och strö på osten. Gratinera i övre delen av ugnen, ca 10 minuter. Garnera med basilika. Servera med kokt pasta.