Du behöver

  • 150 g digestivekex
  • 75 g smör

Fyllning:

3 st gelatinblad
1 st konserverade päron 230 g
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
2 st philadelphiaost marabou

Garnera med:

riven choklad

10–12 bitar

Gör så här

1
Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

2
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i 1 1/2 dl av lagen från de koserverade päronen i en kastrull. Låt päronen rinna av i en sil. Vispa grädden och rör i yoghurt och färskost med chokladsmak och blanda till en slät smet.

3
Värm päronspadet tills gelatinet precis smälter. Det får inte vara för varmt när det rörs ner i grädden. Rör ner päronspadet i grädden. Häll blandningen i formen. Klyfta päronen och lägg i formen. Låt stelna i kylen i minst 4 timmar. Garnera med riven choklad.