Du behöver

  • 300 g kantareller
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 dl sötmandel skållad
  • 2 dl prästost riven
  • 0.5 st persilja knippa
  • 0.25 st citron
  • 3 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 4 prt pastaskruvar eller liknande

Garnera med:

kantareller ev frästa
timjan

Gör så här

1
Borsta, ansa och fräs kantarellerna i en stekpanna tills vätskan kokat in. Skala och hacka lök och vitlök.

2
Tillsätt smör, lök och vitlök, och fräs tills löken mjuknat. Låt svalna.

3
Mixa svampröran med mandel, ost, persilja och citronskal i en matbe-redare med kniven monterad. Tillsätt oljan under gång. Smaka av med salt och peppar.

4
Servera kantarellpeston med pasta och garnera med frästa kantareller och timjan.