Du behöver
- 300 g kantareller
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk smör
- 1 dl sötmandel skållad
- 2 dl prästost riven
- 0.5 st persilja knippa
- 0.25 st citron
- 3 msk rapsolja
- salt och peppar
- 4 prt pastaskruvar eller liknande
Garnera med:
kantareller ev frästa
timjan
Gör så här
1
Borsta, ansa och fräs kantarellerna i en stekpanna tills vätskan kokat in. Skala och hacka lök och vitlök.
2
Tillsätt smör, lök och vitlök, och fräs tills löken mjuknat. Låt svalna.
3
Mixa svampröran med mandel, ost, persilja och citronskal i en matbe-redare med kniven monterad. Tillsätt oljan under gång. Smaka av med salt och peppar.
4
Servera kantarellpeston med pasta och garnera med frästa kantareller och timjan.