Du behöver
- 1 st salladskålshuvud ca 1 kg
- 1 dl salt
- 2 l vatten
- 5 st salladslökar
- 10 cm rättika
- 1 st morot
Kryddblandning:
2 msk chiliflakes
1 msk ingefära riven
2 st vitlöksklyftor
2 msk ostronsås
1 msk strösocker
ca 1 1/2 kilo
Gör så här
1
Skölj salladskålen och skär den i grova bitar, ca 4 cm stora. Lös upp saltet i en stor skål med vattnet och lägg i salladskålen. Lägg på en tallrik med en tyngd på och låt stå i kylen i 6 timmar. Häll av vätskan från kålen och skölj den väl i vatten. Låt rinna av.
2
Kryddblandning: Blanda chiliflakes, ingefära, pressad vitlök, ostronsås och socker.
3
Strimla salladslöken fint. Skala och riv rättika och morot grovt. Blanda salladslök, rättika och morot med kryddblandningen.
4
Tillsätt kålen, och blanda om, gärna med händerna så det blir väl blan-dat. Packa väl i glasburkar men lämna lite plats överst. Sätt på lock. Låt stå i rumstemperatur i 1 dygn och sedan i kylen i 4 dygn.