Du behöver

  • 1.5 dl risoni
  • 150 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk parmesanostflagor

Bönsallad:

1 st förpackning blandade bönor kokta, 380 g
1 st schalottenlök
1 st avokado
100 g cocktailtomater röda och/eller gula
1 st huvud hjärtsallad eller grönsallad

Dressing:

2 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
salt, svartpeppar

Gör så här

1
Koka risonin i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i en sil.

2
Ansa kantarellerna och stek dem i en stekpanna med smör och raps-olja, tills de får fin färg. Salta och peppra. Blanda ner risonin. Strö över flagor av parmesanost vid serveringen.

3
Bönsallad: Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil. Skala och skär löken i tunna klyftor. Kärna ur avokadon och gröp ur bitar med en tesked eller ett kuljärn. Skölj och dela tomater och sallad. Blanda alltsammans i en skål.

4
Dressing: Skaka samman olja, vinäger, salt och peppar i en flaska och häll över salladen.