Du behöver

  • 140 g pasta t ex gemelli
  • 2 st quornfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk rapsolja

Pesto:

2 msk pinjekärnor
0.5 kruka färsk basilika
1 st vitlöksklyfta
1 dl parmesanost riven
0.5 dl olivolja eller rapsolja
salt, svartpeppar

Servera med:

150 g broccolibuketter
6 st cocktailtomater
2 msk parmesanflagor

Gör så här

1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.

2
Pesto: Mixa pinjekärnor, basilikablad, skalad vitlöksklyfta, parmesanost och olja till en krämig röra. Smaka av med salt och peppar. Blanda pastan med 2 msk av peston i en skål.

3
Stek quornfiléerna i en stekpanna med olja, enligt anvisningarna på förpackningen. Servera med kokt broccoli, delade cocktailtomater och parmesanflingor.