Du behöver
- 150 g kantareller
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 0.33 st squash grön
- 0.5 st röd paprika
- 1 st kvist rosmarin
- salt och peppar
- 3 dl bönor kokta blandade
- 50 g grönsallad blandad
- 1 dl solrosskott
- 1 msk pumpakärnor
- 1 msk solroskärnor
Ostkräm:
1 dl crème fraîche
1 dl västerbottensost riven
salt och peppar
Gör så här
1
Ansa kantarellerna eller tina dem om de är frysta. Skala och hacka vit-löken. Stek kantareller och vitlök i en stekpanna med olja, ca 3 minuter.
2
Skär squash och paprika i bitar och stek tillsammans med kantarellerna den sista minuten. Krydda med hackad rosmarin, salt och peppar. Tillsätt avrunna bönor och låt dem bli varma.
3
Fördela sallad och solrosskott på två tallrikar. Lägg den varma kantarellsalladen ovanpå. Strö över rostade pumpa- och solroskärnor.
4
Ostkräm: Blanda crème fraiche och Västerbottensost. Smaka av med salt och peppar.