Du behöver

  • 1.5 dl pumpakärnor
  • 750 g grön sparris
  • 200 g parmaskinka

Dressing:

4 msk balsamvinäger
0.75 dl olivolja
flingsalt, nymald peppar

Basilikaost:

500 g ricotta italiensk färskost
2 kruka basilika
2 st vitlöksklyftor
4 msk olivolja
2 dl parmesanost riven
flingsalt, nymald peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Basilikaost: Mixa ricottaost, basilikablad, pressade vitlöksklyftor, olja och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

2
Rosta pumpakärnorna i en torr och het panna.

3
Dressing: Blanda vinäger, olja, salt och peppar.

4
Bryt bort den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Vira en skinkskiva runt varje sparrisstjälk och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen, ca 12 minuter.

5
Lägg upp sparrisen på ett fat och ringla över dressingen och strö över pumpakärnorna.