Du behöver
- 600 g lammfärs
- 2 msk hackad färsk rosmarin
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st citron rivet skal
- 1 st ägg litet
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymald
Röd pesto-potatis:
1 kg färskpotatis
1 dl pesto röd, från burk
3 msk pinjenötter rostade
200 g cocktailtomater
150 g fetaost
färsk basilika
Gör så här
1
Potatis: Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och dela i mindre bitar.
2
Blanda potatisen med peston. Rosta nötterna. Dela tomaterna och smula osten.
3
Fördela nötter, tomater och ost över salladen. Strö på rikligt med basilikablad.
4
Burgare: Arbeta ihop färs, rosmarin, pressad vitlök, citronskal, ägg, salt och peppar.
5
Forma färsen till 4 burgare och grilla över glöd, 3–4 minuter på varje sida.