Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron rivet skal
  • 1 st ägg litet
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald

Röd pesto-potatis:

1 kg färskpotatis
1 dl pesto röd, från burk
3 msk pinjenötter rostade
200 g cocktailtomater
150 g fetaost
färsk basilika

Gör så här

1
Potatis: Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och dela i mindre bitar.

2
Blanda potatisen med peston. Rosta nötterna. Dela tomaterna och smula osten.

3
Fördela nötter, tomater och ost över salladen. Strö på rikligt med basilikablad.

4
Burgare: Arbeta ihop färs, rosmarin, pressad vitlök, citronskal, ägg, salt och peppar.

5
Forma färsen till 4 burgare och grilla över glöd, 3–4 minuter på varje sida.