Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 1 l vatten
- 1 msk salt
- 1 st lagerblad
- 5 st vitpepparkorn
- 1.5 msk ättikssprit
- dillkvistar
- 1 kg laxfilé
Täcke:
2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
2 msk hackad dill
salt och peppar
1 tsk pressad citron
strösocker
Garnera med:
gurka
rädisor
Gör så här
1
Skala och skiva lök och morot. Lägg i en traktörpanna som fisken får plats i.
2
Tillsätt vatten, salt, lagerblad, vitpeppar, ättika och dill. Koka upp och koka under lock i 10 minuter.
3
Lägg i fisken och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Känn efter att den är klar, koktiden beror på tjockleken. Låt laxen svalna i lagen.
4
Täcke: Blanda gräddfil, majonnäs och dill. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och socker.
5
Lägg fisken på ett fat och bred över sås. Garnera med gurkskivor och rädisor.