Du behöver
- 2 bitar laxfilé à 120 g
- 1 tsk olivolja
- salt och peppar
- 1 st salladslök
- 300 g färskpotatis
- 150 g sparris
Dressing:
1 st citron
1 msk olivolja
salt och peppar
Garnera med:
2 msk hackad dill
Servera med:
sallad
Ugn: 175º
Gör så här
1
Ringla olja över laxen och krydda med salt och peppar. Skiva salladslöken tunt och strö över. Baka laxen i ugnen i 10 minuter.
2
Tvätta och koka potatisen. Ånga den torr och dela stora potatisar.
3
Dressing: Halvera citronen och riv skalet. Pressa saften ur den ena halvan. Blanda skal och saft med olja, salt och peppar.
4
Skär bort nedersta delen på sparrisen och dela den i bitar. Koka i saltat vatten i ett par minuter.
5
Blanda med potatisen och ringla över dressingen. Strö över dill och servera till laxen med sallad och resten av citronen i klyftor.