Du behöver

  • 2 bitar laxfilé à 120 g
  • 1 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 st salladslök
  • 300 g färskpotatis
  • 150 g sparris

Dressing:

1 st citron
1 msk olivolja
salt och peppar

Garnera med:

2 msk hackad dill

Servera med:

sallad

Ugn: 175º

Gör så här

1
Ringla olja över laxen och krydda med salt och peppar. Skiva salladslöken tunt och strö över. Baka laxen i ugnen i 10 minuter.

2
Tvätta och koka potatisen. Ånga den torr och dela stora potatisar.

3
Dressing: Halvera citronen och riv skalet. Pressa saften ur den ena halvan. Blanda skal och saft med olja, salt och peppar.

4
Skär bort nedersta delen på sparrisen och dela den i bitar. Koka i saltat vatten i ett par minuter.

5
Blanda med potatisen och ringla över dressingen. Strö över dill och servera till laxen med sallad och resten av citronen i klyftor.